βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Σουτζουκάκια γιαουρτλούΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Σουτζουκάκια γιαουρτλού

Συστατικά για τα σουτζουκάκια
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 250 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 3 φέτες ψωμί (τρίμματα)
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1½ κ.γ. κίμινο
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Συστατικά για το γιαούρτι
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μπούκοβο
Εκτέλεση

Για τα σουτζουκάκια

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο και το αυγό. Ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε τις φέτες ψωμί σε κομμάτια (τρίμματα), το κύμινο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει το ψωμί.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο γκριλ, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

Για το γιαουρτλού

Ανακατεύουμε σε μπολ το στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός, την πάπρικα, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια πάνω σε ψημένες πιτούλες με την σάλτσα γιαουρτλού και ρύζι μπασμάτι πλήρες ΒιοΑγρός.

Χρόνος Εκτέλεσης: 25’
Χρόνος Ψησίματος: 15’
Μερίδες: 4 -6
Βαθμός Δυσκολίας: 2

# Instagram

@veloudodairy