βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Chicken fingers με πικάντικη σάλτσα «ΒΕΛΟΥΔΟ»Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Chicken fingers με πικάντικη σάλτσα «ΒΕΛΟΥΔΟ»

Συστατικά για την πορτοκαλόπιτα
  • 5 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 500ml γάλα
  • 400γρ καλαμποκάλευρο
  • 100γρ corn flakes χωρίς ζάχαρη ΒιοΑγρός
  • Σπορέλαιο
  • Αλάτι, κάρυ
Συστατικά για τη σάλτσα
  • 170γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός
  • 2 αγγουράκια τουρσί χοντροτριμμένο
  • 2 κ. σ. κοφτές μαγιονέζα
  • 1 κ. γ. κοφτή πάπρικα
  • ½ κ. γ κάρυ
  • τσίλι (προαιρετικό)
Εκτέλεση

Για την πορτοκαλόπιτα

  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μπαστουνάκια και τα πασπαλίσουμε με αλάτι και κάρυ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το corn flakes και λίγο κάρυ. Πανάρουμε το κοτόπουλο. Το τινάζουμε απαλά ώστε να φύγει το περιττό μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και βουτάμε το κοτόπουλο.
  • Αλευρώνουμε άλλη μια φορά, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλο στο ψυγείο για λίγο (μέχρι να γίνει η σάλτσα).
Για τη σάλτσα
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το «ΒΕΛΟΥΔΟ» με το χοντροτριμμένο αγγουράκι τουρσί, τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το κάρυ και το τσίλι (προαιρετικά).
  • Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα Chicken Fingers σε μια πιατέλα με συνοδεία την πικάντικη σάλτσα «ΒΕΛΟΥΔΟ».

Χρόνος Εκτέλεσης: 40’
Μερίδες: 5
Βαθμός Δυσκολίας: 2

# Instagram

@veloudodairy