Συστατικά για την πορτοκαλόπιτα
- 5 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 500ml γάλα
- 400γρ καλαμποκάλευρο
- 100γρ corn flakes χωρίς ζάχαρη ΒιοΑγρός
- Σπορέλαιο
- Αλάτι, κάρυ
Συστατικά για τη σάλτσα
- 170γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός
- 2 αγγουράκια τουρσί χοντροτριμμένο
- 2 κ. σ. κοφτές μαγιονέζα
- 1 κ. γ. κοφτή πάπρικα
- ½ κ. γ κάρυ
- τσίλι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Για την πορτοκαλόπιτα
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μπαστουνάκια και τα πασπαλίσουμε με αλάτι και κάρυ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το corn flakes και λίγο κάρυ. Πανάρουμε το κοτόπουλο. Το τινάζουμε απαλά ώστε να φύγει το περιττό μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και βουτάμε το κοτόπουλο.
- Αλευρώνουμε άλλη μια φορά, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλο στο ψυγείο για λίγο (μέχρι να γίνει η σάλτσα).
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το «ΒΕΛΟΥΔΟ» με το χοντροτριμμένο αγγουράκι τουρσί, τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το κάρυ και το τσίλι (προαιρετικά).
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τα Chicken Fingers σε μια πιατέλα με συνοδεία την πικάντικη σάλτσα «ΒΕΛΟΥΔΟ».
Χρόνος Εκτέλεσης: 40’
Μερίδες: 5
Βαθμός Δυσκολίας: 2