βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικαςviologiko giaourti youtube
Πανακότα με γιαούρτι και μέλιΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Πανακότα με γιαούρτι και μέλι

Συστατικά
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 200 γρ. βιολογικό κατσικίσιο στραγγιστό γιαούρτι “Βελούδο”
  • 175 γρ. βιολογικό κατσικίσιο κεφίρ “Βελούδο”
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • Μέλι
  • Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να “φουσκώσουν”.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, το κεφίρ και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Όταν οι ζελατίνες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις βάζουμε στο μπολ με το ζεστό γάλα, μαζί με τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
  • Παίρνουμε 4 ατομικά φορμάκια για σουφλέ και καλύπτουμε το εσωτερικό τους με μεμβράνη φροντίζοντας να μην υπάρχουν πουθενά κενά.
  • Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα μας και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 3-4 ώρες.
  • Όταν κρυώσουν καλά ξεφορμάρουμε πάνω σε ένα πιάτο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε με μέλι και αν θέλουμε προαιρετικά προσθέτουμε καρύδια.

Χρόνος Εκτέλεσης και Ψησίματος: 30’
Μερίδες: 4
Βαθμός Δυσκολίας: 2

# Instagram

@veloudodairy