βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Αφράτη τυρόπιτα με γιαούρτι και φέταΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Αφράτη τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα

Συστατικά για την πίτα
  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
Για την γέμιση
  • 350 γρ. φέτα τριμμένη
  • 170 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι “Βελούδο”
  • 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ σκεύος αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης (Χρειάζεται να είναι αρκετά ρευστή).
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το 1/3 από τα φύλλα, βάζοντας λάδι ενδιάμεσα και απλώνουμε τη μισή γέμιση.
  • Στρώνουμε πάλι 1/3 από τα φύλλα, βάζοντας λάδι ενδιάμεσα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  • Τοποθετούμε και τα τελευταία φύλλα βάζοντας λάδι ενδιάμεσα.
  • Τέλος, χαράζουμε σε σχήμα ρόμβου ή τετράγωνα, χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την πίτα μας. Σκορπάμε στην επιφάνεια το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
  • Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

Χρόνος Εκτέλεσης και Ψησίματος: 80’
Μερίδες: Οικογενειακή
Βαθμός Δυσκολίας: 3

# Instagram

@veloudodairy