βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Σπιτικό βιολογικό τζατζίκι με ντολμαδάκιαΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Σπιτικό βιολογικό τζατζίκι με ντολμαδάκια

Συστατικά για το τζατζίκι
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός
  • 1 αγγούρι ΒιοΑγρός τριμμένο και στραγγισμένο ΒιοΑγρός
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ξίδι λευκό ή μηλόξιδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη.
  • Βάζουμε το τριμμένο αγγούρι μέσα σε αρκετό απορροφητικό χαρτί για να φύγει όλη η υγρασία του. Το στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός μέσα σε ένα μπολ και έπειτα προσθέτουμε το αγγούρι και 3 κ.σ. ξίδι λευκό ή μηλόξιδο.
  • Προσθέτουμε αλάτι.
  • Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με το ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με Ντολμαδάκια Γιαλατζί ΒιοΑγρός, φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο.

Χρόνος Εκτέλεσης: 10’ - 12’
Μερίδες: 4 -6
Βαθμός Δυσκολίας: 1

# Instagram

@veloudodairy