βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Φρουτοσαλάτα του ΧειμώναΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Φρουτοσαλάτα του Χειμώνα

Ποιος είπε ότι η φρουτοσαλάτα τρώγεται μόνο το καλοκαίρι; Βιολογική, υγιεινή και πεντανόστιμη σαλάτα από φρούτα του χειμώνα με στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι. Δοκιμάστε την και σας υποσχόμαστε υπέροχες στιγμές απόλαυσης.

Συστατικά
  • 70 γρ. βιολογική ζάχαρη καρύδας
  • 80 γρ. βιολογική ζάχαρη χρυσή
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 στικ βανίλιας
  • 7 βιολογικά βερίκοκα απύρηνα
  • 6 βιολογικά αποξηραμένα σύκα
  • 100 γρ. βιολογικά αποξηραμένα τσιπς μπανάνας
  • ξύσμα από λεμόνι
  • χυμό από το λεμόνι
  • 3 αχλάδια
  • 2 μήλα
  • σπόροι ροδιού
  • στραγγιστό γιαούρτι «Βελούδο»
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ηρεμήσει και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα.
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα μήλα και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και μόλις το σιρόπι με τα αποξηραμένα φρούτα κρυώσει το ρίχνουμε στα πάνω από τα αχλάδια και τα μήλα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα, παίρνουμε με μία τρυπητή κουτάλα τα φρούτα και τα σερβίρουμε σε ένα βαθύ ψηλό μπολ.
  • Προσθέτουμε στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι «Βελούδο»
  • Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού.

# Instagram

@veloudodairy