Συστατικά
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
- ½ κούπα σπορέλαιο
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
- 11/3 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 1 βανίλια σε σκόνη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Λίγο αλάτι
- Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη μία κούπα ζάχαρης, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε πολύ καλά.
- Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (στρογγυλή με τρύπα στη μέση ή ορθογώνια), ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά.
- Παράλληλα, ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το χυμό λεμονιού και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο (το τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα), το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε το κέικ με το σιρόπι που μόλις φτιάξαμε.
- Όταν κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Απολαύστε το κέικ λεμονιού με τσάι ή καφέ .
Χρόνος Εκτέλεσης: 70’
Μερίδες: Οικογενειακό
Βαθμός Δυσκολίας: 2