βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Κέικ λεμονιού με γιαούρτιΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι

Συστατικά
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
  • ½ κούπα σπορέλαιο
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • 11/3 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Λίγο αλάτι
  • Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
  • Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη μία κούπα ζάχαρης, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε πολύ καλά.
  • Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (στρογγυλή με τρύπα στη μέση ή ορθογώνια), ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά.
  • Παράλληλα, ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το χυμό λεμονιού και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
  • Όταν το κέικ είναι έτοιμο (το τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα), το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε το κέικ με το σιρόπι που μόλις φτιάξαμε.
  • Όταν κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Απολαύστε το κέικ λεμονιού με τσάι ή καφέ .

Χρόνος Εκτέλεσης: 70’
Μερίδες: Οικογενειακό
Βαθμός Δυσκολίας: 2

# Instagram

@veloudodairy