βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικαςviologiko giaourti youtube
Κέικ γιαουρτιού Βελούδο με γλάσο λεμονιούΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Κέικ γιαουρτιού Βελούδο με γλάσο λεμονιού

Υλικά για το κέικ
  • 170 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
  • 350 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός
  • 2 κ.γλ, μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
  • 180 γρ. βιολογική ζάχαρη άχνη ΒιοΑγρός
  • 60 γρ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα για 4-5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα για κέικ στην έτοιμη φόρμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή από το κέικ μια οδοντογλυφίδα που θα έχουμε καρφώσει μέχρι το κέντρο.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στην φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και περιχύνουνε το κέικ με το γλάσο.

Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο

# Instagram

@veloudodairy