Υλικά για το κέικ
- 170 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 μεγάλα αυγά
- ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
- 350 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός
- 2 κ.γλ, μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
- 180 γρ. βιολογική ζάχαρη άχνη ΒιοΑγρός
- 60 γρ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα για κέικ στην έτοιμη φόρμα.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή από το κέικ μια οδοντογλυφίδα που θα έχουμε καρφώσει μέχρι το κέντρο.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στην φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και περιχύνουνε το κέικ με το γλάσο.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο