Υλικά για τη ζύμη
- 250 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
- 120 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 300 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. σόδα
- 3 κ.σ. βιολογικό κακάο ΒιοΑγρός
Υλικά για την κρέμα
- 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (με ζάχαρη)
- 100 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
Εκτέλεση
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα – ένα τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου έχουμε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κακάο.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στις ειδικές θήκες για cupcakes. Φροντίζουμε να γεμίσουμε τις θήκες κατά τα 2/3.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 20-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
- Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα τρυπώντας το κέντρο από 2 cupcakes και αν βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος και την μαρμελάδα βύσσινο και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
- Την βάζουμε σε κορνέ και αφού κρυώσουν τα cupcakes βάζουμε την κρέμα από πάνω.
Tips: Μπορούμε να στολίσουμε με κεράσι μαρασκίνο και τρούφα σοκολάτας.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο