βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικαςviologiko giaourti youtube
Cupcakes black forest με γιαούρτι ΒελούδοΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Cupcakes black forest με γιαούρτι Βελούδο

Υλικά για τη ζύμη
  • 250 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός 
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 3 κ.σ. βιολογικό κακάο ΒιοΑγρός
Υλικά για την κρέμα
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (με ζάχαρη)
  • 100 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
Εκτέλεση
  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα – ένα τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου έχουμε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κακάο.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στις ειδικές θήκες για cupcakes. Φροντίζουμε να γεμίσουμε τις θήκες κατά τα 2/3.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 20-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
  • Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα τρυπώντας το κέντρο από 2 cupcakes και αν βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος και την μαρμελάδα βύσσινο και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
  • Την βάζουμε σε κορνέ και αφού κρυώσουν τα cupcakes βάζουμε την κρέμα από πάνω.

Tips: Μπορούμε να στολίσουμε με κεράσι μαρασκίνο και τρούφα σοκολάτας.

Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο

# Instagram

@veloudodairy