Υλικά για τη ζύμη
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 450 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- Αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
- 4 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε μεγάλους κύβους
- 200 γρ. βιολογική ζάχαρη χρυσή ΒιοΑγρός
- 150 ml νερό
- 1 κ.γλ. Corn flour
- Κανέλα
Υλικά για την κρέμα
- 170 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
- 170 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βιολογική άχνη ζάχαρη ΒιοΑγρός
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δε θέλουμε να τα πλάσουμε πολλή ώρα.
- Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
- Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό, ψηλό ταψί και με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση για να μη φουσκώσει.
- Τη ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο και αφού ψηθεί την αφήνουμε στη άκρη για να κρυώσει.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα μήλα μέσα και τα ανακατεύουμε με προσοχή μην καούμε με την καραμέλα.
- Σε ένα βαθύ μπολ διαλύουμε το corn flour στο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για δυο τρία λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση, σε χαμηλή φωτιά.
- Αφού κρυώσει η γέμιση, την τοποθετούμε στην τάρτα και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180ο C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μέχρι να αφρατέψουν σαν σαντιγί.
- Μόλις έχει κρυώσει η τάρτα απλώνουμε την κρέμα από πάνω.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο