βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικαςviologiko giaourti youtube
Μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ γιαουρτιού ΒελούδοΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ γιαουρτιού Βελούδο

Υλικά
  • 3 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση
  • 500 γρ. κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 2 τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
Υλικά για την κρέμα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 600 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
  • 400 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι 
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε. Τις αλείφουμε με αρκετό λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά και σοτάρουμε.
  • Συνεχίζουμε με τον πελτέ και αφού σοταρίσουν, σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφού εξατμιστεί το κρασί, γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς και προσθέτουμε και την τομάτα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Μόλις ξανθίσει ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σφίξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και καλύπτουμε με την κρέμα.
  • Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω από την κρέμα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 170°C για 30 λεπτά.

Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο

# Instagram

@veloudodairy