Υλικά
- 3 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση
- 500 γρ. κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 2 τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για την κρέμα
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 600 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
- 400 γρ. γάλα
- 1 αυγό
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε. Τις αλείφουμε με αρκετό λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά και σοτάρουμε.
- Συνεχίζουμε με τον πελτέ και αφού σοταρίσουν, σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού εξατμιστεί το κρασί, γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς και προσθέτουμε και την τομάτα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Μόλις ξανθίσει ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σφίξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και καλύπτουμε με την κρέμα.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω από την κρέμα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο