Συστατικά για την πίτα
- 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες
- 100 γρ. βούτυρο
- ελαιόλαδο
- 1 αυγό
Για την γέμιση
- 350 γρ. φέτα τριμμένη
- 170 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι “Βελούδο”
- 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. γάλα
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ σκεύος αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης (Χρειάζεται να είναι αρκετά ρευστή).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το 1/3 από τα φύλλα, βάζοντας λάδι ενδιάμεσα και απλώνουμε τη μισή γέμιση.
- Στρώνουμε πάλι 1/3 από τα φύλλα, βάζοντας λάδι ενδιάμεσα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
- Τοποθετούμε και τα τελευταία φύλλα βάζοντας λάδι ενδιάμεσα.
- Τέλος, χαράζουμε σε σχήμα ρόμβου ή τετράγωνα, χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε την πίτα μας. Σκορπάμε στην επιφάνεια το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
- Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Χρόνος Εκτέλεσης και Ψησίματος: 80’
Μερίδες: Οικογενειακή
Βαθμός Δυσκολίας: 3