Υλικά
- 500 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
- 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα στη μέση και με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύνοντας και σκάβοντας στο εσωτερικό της κολοκύθας αφαιρούμε τις ίνες μαζί με τους σπόρους.
- Κόβουμε σε μεγάλες φέτες την κολοκύθα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε μέσα τις φέτες κολοκύθας.
- Λαδώνουμε τις φέτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
- Ψήνουμε την κολοκύθα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC με αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει.
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
- Με κουτάλι βγάζουμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα, ρίχνουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Τέλος, προσθέτουμε το μισό γιαούρτι μέσα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε 1 λεπτό, έπειτα ανακατεύουμε, τη βάζουμε σε σουπιέρα ή σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.
- Βάζουμε γιαούρτι στο κέντρο κάθε μπολ, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
Tips: Μια πολύ ωραία ιδέα για το Halloween είναι να καθαρίσουμε το εσωτερικό μικρών κολοκυθών και να την σερβίρουμε εκεί.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο