βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικαςviologiko giaourti youtube
Φθινοπωρινή σούπα κολοκύθας με γιαούρτι ΒελούδοΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Φθινοπωρινή σούπα κολοκύθας με γιαούρτι Βελούδο

Υλικά
  • 500 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
  • 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα στη μέση και με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύνοντας και σκάβοντας στο εσωτερικό της κολοκύθας αφαιρούμε τις ίνες μαζί με τους σπόρους.
  • Κόβουμε σε μεγάλες φέτες την κολοκύθα.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε μέσα τις φέτες κολοκύθας.
  • Λαδώνουμε τις φέτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και  φρέσκο θυμάρι.
  • Ψήνουμε την κολοκύθα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC με αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει.
  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
  • Με κουτάλι βγάζουμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα, ρίχνουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μισό γιαούρτι μέσα και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε 1 λεπτό, έπειτα ανακατεύουμε, τη βάζουμε σε σουπιέρα ή σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.
  • Βάζουμε γιαούρτι στο κέντρο κάθε μπολ, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Tips: Μια πολύ ωραία ιδέα για το Halloween είναι να καθαρίσουμε το εσωτερικό μικρών κολοκυθών και να την σερβίρουμε εκεί.

Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο

# Instagram

@veloudodairy