Συστατικά για τον Σορβά
- 200 γρ. πλιγούρι
- 500 γρ. κατσικίσιο γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός
- 100 γρ. βούτυρο ( ή 100 ml λάδι)
- Ρίγανη και δυόσμος
- Αλάτι, πιπέρι
- Νερό
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το πλιγούρι με αλάτι.
- Μόλις βράσει κρατάμε λίγο ζωμό (2 – 3 κουταλιές της σούπας) και διαλύουμε με αυτό το γιαούρτι.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα από ζωμό και γιαούρτι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με τον δυόσμο και έπειτα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Τέλος προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη και πιπέρι.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρετε τον Σορβά χλιαρό ή κρύο!
Χρόνος Εκτέλεσης και Ψησίματος: 40’
Μερίδες: 6 - 8
Βαθμός Δυσκολίας: 2