Συστατικά για την πορτοκαλόπιτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστα
- 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
- 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 4 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός
- 1 ½ κ.γ. baking powder
- 1-2 βανίλιες
Συστατικά για το σιρόπι
- 200 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 250 ml. νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Για την πορτοκαλόπιτα
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός, τις βανίλιες, το baking powder, τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοπιηθεί το μίγμα.
- Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστα στο μίγμα (τσαλακωμένα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο ή λάδι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35’ – 40’ λεπτά στους 180 C ( ανάλογο με τον φούρνο).
Για το σιρόπι
- Μέχρι να ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
- Βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα από το πορτοκάλι για να μη πικρίσει.
- Χαράζουμε το γλυκό μόλις ψηθεί και ρίχνουμε το σιρόπι χλιαρό προς κρύο.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τη πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.
Χρόνος Εκτέλεσης: 15’
Χρόνος Ψησίματος: 35’ – 40’ στους 180 C
Μερίδες: 15 (ανάλογα το ταψί)
Βαθμός Δυσκολίας: 3