βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικαςviologiko giaourti youtube
ΠορτοκαλόπιταΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Πορτοκαλόπιτα

Συστατικά για την πορτοκαλόπιτα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστα
  • 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • 1-2 βανίλιες
Συστατικά για το σιρόπι
  • 200 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 250 ml. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Για την πορτοκαλόπιτα

  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός, τις βανίλιες, το baking powder, τον χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοπιηθεί το μίγμα.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστα στο μίγμα (τσαλακωμένα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο ή λάδι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35’ – 40’ λεπτά στους 180 C ( ανάλογο με τον φούρνο).
Για το σιρόπι
  • Μέχρι να ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  • Βγάζουμε το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα από το πορτοκάλι για να μη πικρίσει.
  • Χαράζουμε το γλυκό μόλις ψηθεί και ρίχνουμε το σιρόπι χλιαρό προς κρύο.
Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τη πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Χρόνος Εκτέλεσης: 15’
Χρόνος Ψησίματος: 35’ – 40’ στους 180 C
Μερίδες: 15 (ανάλογα το ταψί)
Βαθμός Δυσκολίας: 3

# Instagram

@veloudodairy