Συστατικά για το τζατζίκι
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός
- 1 αγγούρι ΒιοΑγρός τριμμένο και στραγγισμένο ΒιοΑγρός
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ξίδι λευκό ή μηλόξιδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη.
- Βάζουμε το τριμμένο αγγούρι μέσα σε αρκετό απορροφητικό χαρτί για να φύγει όλη η υγρασία του. Το στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» ΒιοΑγρός μέσα σε ένα μπολ και έπειτα προσθέτουμε το αγγούρι και 3 κ.σ. ξίδι λευκό ή μηλόξιδο.
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με το ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με Ντολμαδάκια Γιαλατζί ΒιοΑγρός, φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο.
Χρόνος Εκτέλεσης: 10’ - 12’
Μερίδες: 4 -6
Βαθμός Δυσκολίας: 1