βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Ταλιατέλες με γιαούρτι και λαχανικά Σας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Ταλιατέλες με γιαούρτι και λαχανικά

Συστατικά για τις ταλιατέλες
  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 320γρ. λουκάνικο γαλοπούλας «Meat me» της Βιοαγρός
  • 150γρ. βούτυρο ( ή 150 ml λάδι)
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Τρίχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες (ζιλιέν)
  • 100ml λευκό κρασί
  • 150γρ. μανιτάρια κομμένα «Εκλεκτή Κουζίνα» της Βιοαγρός
  • 200γρ. πελτές τομάτας «Εκλεκτή Κουζίνα» της Βιοαγρός
  • 1 στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι «Βελούδο» της Βιοαγρός
  • 200γρ. γραβιέρα «Λεσβιγάλ» της Βιοαγρός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Νερό
Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες με αλάτι και τις σουρώνουμε.
  • Λιώνουμε 70γρ. βούτυρο και ζετάμε τις ταλιατέλες.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε τις πιπεριές. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον.
  • Τρίβουμε την γραβιέρα και την αναμειγνύουμε με το γιαούρτι.
  • Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις αναμειγνύετε το γιαούρτι «Βελούδο» με τα τυριά μέσα στην σάλτσα.
Για το σερβίρισμα

Σερβίρετε τις ταλιατέλες με τριμμένη γραβιέρα και επιπλέον σάλτσα!

Χρόνος Εκτέλεσης και Ψησίματος: 30’
Μερίδες: 4 - 6
Βαθμός Δυσκολίας: 2

# Instagram

@veloudodairy