Συστατικά για τη βάση
- 300γρ. μελομακάρονα (από αυτά που περίσσεψαν από τις γιορτές)
Συστατικά για την κρέμα
- 300γρ. τυρί κρέμα
- 300γρ. κατσικίσιο στραγγιστό γιαούρτι Βελούδο
- 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 βανίλια
Συστατικά για την επικάλυψη
- 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα με κομματάκια φρούτου
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα στο μπλέντερ και τα στρώνουμε στον πάτο μιας ταρτιέρας.
- Τα πατάμε καλά με ένα κουτάλι να γίνουν μια σφιχτή, συμπαγής μάζα, τα ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 180οC και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και βάζουμε το τσιζ κέικ στο ψυγείο να σφίξει για μερικές ώρες κι έπειτα τοποθετούμε τη μαρμελάδα.
Tip
Για να απλωθεί καλύτερα η μαρμελάδα, τη ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό σκεύος αφού την αραιώσουμε με λίγο νερό.
Χρόνος Εκτέλεσης: 30’
Μερίδες: Οικογενειακό
Βαθμός Δυσκολίας: 2