βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Cheese cake με γιαούρτι και βάση από μελομακάροναΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Cheese cake με γιαούρτι και βάση από μελομακάρονα

Συστατικά για τη βάση
  • 300γρ. μελομακάρονα (από αυτά που περίσσεψαν από τις γιορτές)
Συστατικά για την κρέμα
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 300γρ. κατσικίσιο στραγγιστό γιαούρτι Βελούδο
  • 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 βανίλια
Συστατικά για την επικάλυψη
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα με κομματάκια φρούτου
Εκτέλεση
  • Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα στο μπλέντερ και τα στρώνουμε στον πάτο μιας ταρτιέρας.
  • Τα πατάμε καλά με ένα κουτάλι να γίνουν μια σφιχτή, συμπαγής μάζα, τα ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 180οC και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και βάζουμε το τσιζ κέικ στο ψυγείο να σφίξει για μερικές ώρες κι έπειτα τοποθετούμε τη μαρμελάδα.
Tip

Για να απλωθεί καλύτερα η μαρμελάδα, τη ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό σκεύος αφού την αραιώσουμε με λίγο νερό.

Χρόνος Εκτέλεσης: 30’
Μερίδες: Οικογενειακό
Βαθμός Δυσκολίας: 2

# Instagram

@veloudodairy