βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικας
Μελιτζάνες παπουτσάκια με γιαούρτιΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Μελιτζάνες παπουτσάκια με γιαούρτι

Συστατικά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 200 ml κρασί άσπρο
  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για την κρέμα
  • 400 γρ. κατσικίσιο στραγγιστό γιαούρτι “Βελούδο”
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαρακώνουμε με ένα μαχαίρι και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να μαραθεί.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά συνεχίζοντας το σοτάρισμα ώσπου να ασπρίσει εντελώς ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε ώσπου αυτό να εξατμιστεί τελείως.
  • Προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό βράζοντας τον κιμά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά του.
  • Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μισή ποσότητα της γραβιέρας, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Κρατάτε την κρέμα στην άκρη.
  • Λιώνετε τη σάρκα στις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, τις γεμίζετε με το κρέας πρώτα και μετά απλώνετε την κρέμα γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με τη υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Χρόνος Εκτέλεσης: 90’
Μερίδες: 4
Βαθμός Δυσκολίας: 3

# Instagram

@veloudodairy