βιολογικο ελληνικο γιαουρτιβιολογικο γιαουρτιελληνικο γιαουρτι κατσικαςviologiko giaourti youtube
Σουφλέ με ποικιλία τυριά και γιαούρτιΣας άρεσε; Κοινοποιήστε το!

Σουφλέ με ποικιλία τυριά και γιαούρτι

Συστατικά για το σουφλέ
  • 10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
  • 250γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 250γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250γρ ρεγκάτο τριμμένο
  • 250γρ έμενταλ τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» της ΒιοΑγρός
  • 200γρ μανιτάρια κομμένα «Εκλεκτή κουζίνα» της ΒιοΑγρός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20εκ και στρώνουμε τη μισή δόση ψωμιού.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά.
  • Απλώνουμε τη μισή δόση από τα τυριά πάνω στο ψωμί.
  • Συνεχίσουμε με την υπόλοιπη δόση ψωμιού και στρώνουμε πάλι την υπόλοιπη δόση από τα τυριά.
  • Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά , σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ», την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Περιχύνουμε την επιφάνεια του σουφλέ με το μείγμα. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις και ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε το σουφλέ με φρεσκοκομμένα ντοματίνια

Χρόνος Εκτέλεσης: 40’
Χρόνος Ψησίματος: 40’ στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο
Μερίδες: 6 -8
Βαθμός Δυσκολίας: 3

# Instagram

@veloudodairy