Συστατικά για το σουφλέ
- 10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
- 250γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 250γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 250γρ ρεγκάτο τριμμένο
- 250γρ έμενταλ τριμμένο
- 3 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ» της ΒιοΑγρός
- 200γρ μανιτάρια κομμένα «Εκλεκτή κουζίνα» της ΒιοΑγρός
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20εκ και στρώνουμε τη μισή δόση ψωμιού.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά.
- Απλώνουμε τη μισή δόση από τα τυριά πάνω στο ψωμί.
- Συνεχίσουμε με την υπόλοιπη δόση ψωμιού και στρώνουμε πάλι την υπόλοιπη δόση από τα τυριά.
- Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά , σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι «ΒΕΛΟΥΔΟ», την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
- Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Περιχύνουμε την επιφάνεια του σουφλέ με το μείγμα. Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις και ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το σουφλέ με φρεσκοκομμένα ντοματίνια
Χρόνος Εκτέλεσης: 40’
Χρόνος Ψησίματος: 40’ στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο
Μερίδες: 6 -8
Βαθμός Δυσκολίας: 3